Home

Sneltekenaars

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER Telefoon: 0031-(0)72-589.79.12
JOHN EN JIMMI

De taken zijn verdeeld: John is toeschouwer/coach en soms mag hij inkleuren. Jimmi maakt de karikaturen en doet wat goocheltrucjes. Jimmi is een tekengier zonder "menselijke" schaamte. Hij kiest zijn slachtoffers, bestudeert ze en begint te tekenen. Soms is zijn coach kritisch, wat door de roofvogel absoluut niet wordt gewaardeerd. Op dat moment kunt u beter een stapje achteruit doen, een opgefokte gier is levensgevaarlijk! Ook wil die gier nog wel eens wat goocheltrucjes laten zien: let op uw horloge, portemonnee, drankjes en eten! Over de productie valt weinig te zeggen. De vogel bemoeit zich met alles en iedereen en laat zich niet opjagen. Bovendien is hij een echte Hartendief: behulpzaam, lief, braaf, vertederend, welwillend, goedaardig, charmant, elegant, geestig, zacht, gevoelig, delicaat, knap, artistiek, vrolijk, hartelijk, vrolijk, clement, mild, aaibaar, pakkend, broos... met soms wat eigenwijze trekjes!


Kortom: John en Jimmi brengen bijzonder en uniek entertainment op uw bedrijfsfeest, bruiloft, beurs of braderie!

filmpje van JOHN EN JIMMI
filmpje van JOHN EN JIMMI
 
FRANK LOS

Frank Los, Lowlands 2005, Copyright Henry Krul   Frank Los, Lowlands 2005, Copyright Henry Krul
 

  

Waarschijnlijk is Frank Los de vreemdste karikaturist die u ooit kan ontmoetten. Uit zijn mond komt een spraakwaterval van malle praatjes en komische gedichten. De gesprekken die hij voert met de omstanders zijn absurd te noemen. Zijn interpretatie van de gegeven situatie is op zijn zachtst gezegd verrassend. Ondertussen houdt hij het publiek graag voor het lapje met een onnozel goocheltruckje. Is hij nou een clown, een filosoof of zit er gewoon een steekje aan ‘m los? Speelt hij het nou of is hij echt zo maf? Heeft hij nu ADHD of is hij een emotionele snelkookpan? Het publiek komt er niet achter.

Frank Los probeert binnen de gegeven grenzen uit te zoeken waar die liggen. Tenslotte moet entertainment wél een beetje spannend zijn. Wij willen immers uit de sleur. Frank Los komt u daarvoor graag een beetje heen en weer rammelen. Lachen is gezond.

Als Frank Los theater maakt op een straatfestival zijn de tekeningen vaak ondergeschikt. Dan ligt het accent meestal op komische filosofische verhandelingen en gedichten. Als Frank Los op een feest rondloopt met harde muziek is er weinig ruimte voor theater. Het accent zal dan meer vallen op zijn karikaturen. Het kan ook zijn dat Frank buiten optreedt tussen een schare begerige kinderen die allemaal een tekening willen. Dan ziet de act er weer anders uit. Bij sommige groepen, zoals bijvoorbeeld bij studenten, is grove humor welkom. In een andere sfeer is galante humor meer op zijn plek. Moet het intellectueel of juist zonder al te veel inhoud? U hoeft het Frank niet te vertellen. Frank voelt het aan en verandert van kleur als een kameleon. Daarnaast draagt hij er altijd zorg voor dat zijn act nooit te overheersend is ten opzichte van de algehele feestelijkheden.

Dat is het voordeel van een act met verschillende ingrediënten. Je kan er elke keer een ander gerecht van maken.

Hierin vindt u een impressie filmpje! Voor referenties klik hier!
 
KUNSTSCHILDERS JONKHEER BRANTSEN & VAN PUTTEN
KUNSTSCHILDERS JONKHEER BRANTSEN & VAN PUTTEN

De twee kunstschilders: Jonkheer Brantsen & Van Putten komen aan in hun schilderskleding en met hun koffers vol met verfmaterialen. Zodra een passend muziekje is opgezet beginnen de voorbereidingen zoals het plaatsen van de ezel en de stoel voor het model. Jonkheer Brantsen & Van Putten houden van hun eigen materiaal, dus er komen twee tafels te staan met kwasten, verf en paletten. Zelfs de voorbereidingen ademen al de sfeer van een optreden uit. Communicatie met het publiek is een wezenlijk onderdeel van de act en zorgt voor een intieme sfeer.

Als het model op de stoel zit wordt de eierwekker gezet. Tien minuten de tijd om een portret te schilderen! In die 10 minuten ontstaat een kleurrijk portret waarvoor de schilders elkaar soms verdringen om te kunnen schilderen en een ander moment werken ze gebroederlijk tegelijkertijd aan het schilderij. ‘De tijdsdruk zorgt voor de nodige dynamiek. Dit is boeiend en spannend voor het publiek om naar te kijken.

Deze act is geschikt voor beurzen, manifestaties, bedrijfsfeesten (opendag) , (her)openingen en festivals.

filmpje van Kunstschilders Jonkheer Brantsen & van Putten
 
JEROEN: SNELTEKENAAR & KARIKATURIST
JEROEN:  SNELTEKENAAR & KARIKATURIST
JEROEN:  SNELTEKENAAR & KARIKATURIST

Onder de tekenstift van Jeroen ondergaat u geleidelijk een humoristische metamorfose. De omstanders hebben slechts nog één wens, en die is om net grappig afgebeeld te worden als u. Dit alles geschiedt in ± 5 minuten per tekening. Een goede gelijkenis met gevoel voor detail en humor behoren tot de prioriteiten van Jeroen, wat de sfeer ten goede komt. Dankzij een gedegen opleiding aan de kunstacademies van Amsterdam en Enschede hebben zijn karikaturen een persoonlijke stijl en kwaliteit, en Jeroen spreekt naast zijn moedertaal ook Engels, Frans en Duits wat van pas kan komen bij internationale evenementen.

 

DIGITALE KARIKATUREN

Jeroen gaat met zijn tijd mee en tekent zijn karikaturen desgewenst ook digitaal. Met een electronische pen op een ruim tekenscherm, er is nog een tweede monitor van opgesteld, zodat het publiek ongehinderd mee kan kijken hoe deze tekening tot stand komt.. De karikaturen worden full-color getekend, vervolgens geprint en aan de geposeerden meegegeven in een luxe A5 passe-partout. De digitale tekening neemt ongeveer 7 minuten in beslag. Bedrijfslogo's of andere teksten kunnen probleemloos meegeprint worden. Tevens krijgt de opdrachtgever na afloop een cd-rom met daarop alle getekende karikaturen, en worden alle karikaturen op een aparte website geeplaatst zodat men deze kan downloaden.

 
Mimile
MIMILE sneltekenaar

Deze zeer getalenteerde tekenaar is in staat binnen enkele minuten door middel van een aantal lijnen een goed lijkende karikatuur op papier te zetten. Natuurlijk mogen de mensen deze originele " Mimile " mee naar huis nemen als blijvende herinnering aan uw feest. Hoewel hij normaal gesproken een Franse présence heeft,.. á lá Mont Martre, is het voor Mimile ook mogelijk om in een ander outfit te verschijnen. Deze sneltekenaar Mimile kan zowel op een vaste plek of mobiel werken. Wellicht wilt u uw bedrijfslogo op zijn papier hebben dan kan dat voor een geringe meerprijs verzorgd worden. Hierdoor krijgt zijn tekening een nog persoonlijker tintje. Tekensnelheid ca. 10 tot 15 personen per uur. Voor een zeer succesvolle en entertainende aanvulling op uw feest kunnen wij U Mimile van harte aanbevelen!

filmpje van Mimile

 
SNELTEKENAARS HUGO & MARION nu ook DIGITAAL !
SNELTEKENAARS  HUGO & MARION nu ook DIGITAAL !
SNELTEKENAARS  HUGO & MARION nu ook DIGITAAL !
SNELTEKENAARS  HUGO & MARION nu ook DIGITAAL !
SNELTEKENAARS  HUGO & MARION nu ook DIGITAAL !
SNELTEKENAARS  HUGO & MARION nu ook DIGITAAL !

Digitaal karikatuur tekenen is nieuw en exclusief. Weinig sneltekenaars bieden het live op locatie aan. Het heeft een enorme meerwaarde: iets creatiefs wordt gecombineerd met iets IT-technisch. De positieve reacties tijdens een optreden gaan meestal over de techniek, de hardware. Mensen vinden het razend interessant om onze set-up te zien. In deze tijd van social media (Facebook, Twitter, Hyves , Iphone) is een digitale karikatuur een meerwaarde omdat het razend simpel toegepast kan worden op je profielpagina als avatar-cartoon. Ook kunnen mensen zelf de digitale tekening achteraf op canvas, T-shirt, mok, schort wenskaart laten drukken voor eigen gebruik.

filmpje van SNELTEKENAARS HUGO & MARION

 
 
PORTRETKNIPSTER of 'JOSEFIEN'
PORTRETKNIPSTER of 'JOSEFIEN'

Silhouetteknipster
Voor je het weet heb je een portret in zwart-wit òf je lievelingskleur in je handen. Mobiel of op een vaste plek, haar optreden kan ook gecombineerd worden met hilarische karikatuurtekeningen òf karikatuurknipsels (of getekende óf geknipte karikaturen).

Josefien is een ‘verknipt’ komisch typetje die uw gasten al knippend en babbelend ontmoet. Op een kunstzinnige en humorvolle manier 'versiert' zij je waar je bij staat ! Josefien is een warme en spontane personage die een leuke verwelkoming is van uw gasten tijdens een festival of feestelijke bijeenkomst, maar is ook geschikt als congres intermezzo , bedrijfs- (open) dag, jubilaris of huldiging. De artieste ontwerpt (bijvoorbeeld) ter plekke een unieke en op de persoon toegesneden badge.