Home

Caribisch amusement

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER Telefoon: 0031-(0)72-589.79.12
Los Hombres & Co
los hombres en co

Enrique Rodriguez is de oprichter en zanger-gitarist van het Los Hombres waarmee hij sinds 1987 optreedt in binnen- en buitenland Zijn muziekopleiding heeft hij zowel op de Antillen als in Nederland genoten. Naast de gitaar bespeelt Enrique diverse snaar- en percussie-instrumenten zoals de requinto, mandoline, Venezolaanse cuatro, bombo, güiro, wiri en maracas. Dankzij hun doorbraak in 1994 maakten zij enkele succesvolle tournees naar Lissabon, Moskou, Praag, Warschau, Boedapest en Noorwegen. Gaandeweg de jaren vinden er wisselingen zoals de Colombiaanse requinto-speler en zanger Alberto Cárdenas die na 1996 zijn intrede doet, alsmede de percussioniste Andrea Boada uit Ecuador die als 'eerste vrouw' die bij het ensemble komt spelen. Het Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse repertoire wordt nadien ook uitgebreid met Italiaanse en Spaanse muziek. Het ensemble is als duo, trio of kwartet te boeken, maar Enrique wordt vaak ook als solist gevraagd.

filmpje van Los Hombres & Co filmpje van Los Hombres & Co
 
CARIBISCHE MUZIEK  (Lutson-Gerrit-Derek)
Lutson Gerrit Derek

De mannen van het eerste uur, Luthson Godfried en Gerrit de Boer begonnen samen te spelen in 1985. Luthson (gitaar) kwam met een koffer vol Caribisch repertoire naar Amsterdam. Met zijn machtige diepbronzen stem en de 'heavy duty' ritme gitaar had hij op Curaçao al veel roem geoogst. Samen met Gerrit, een Hollandse gitaarvirtuoos (Cubaanse tres, mandoline & gitaar) vormen zij een duo die een swingende cocktail van het Caribische liedjes ten gehore brengen. Zowel onbekende stukken (omdat ze nou eenmaal lekker swingen) als het bekendere werk: Guantanamera, Juanes, Juan Luis Guerra en natuurlijk de 'Buena Vista klassiekers' passeren de revue. Hun bolero's, Cubaanse salsa, merengue, calypso, tumbas, soca, cumbia en bachata's zorgen voor een tropische ambiance op uw feest ! Het ensemble kan uitgebreid worden met contrabassist, percussionist en/of trompettist, en de heren beschikken over een eigen geluidsinstallatie.

filmpje van Gerrit & Lutson filmpje van Gerrit & Lutson
 

Los Caminantes akoestisch kwartet

Los Caminantes akoestisch kwartet

 

Los Caminantes

Latijns-Amerikaanse sfeermuziek met latino accordeon Los Caminantes is een Latijns-Amerikaanse muziekgroep waarin de diatonische accordeon de melodische hoofdrol vervult. De kleine diatonische accordeon of trekharmonica wordt in grote delen van Latijns Amerika bespeeld in traditionele en populaire muziekstijlen. Accordeonist Kok de Koning en de Dominicaanse zanger/percussionist José Nuñez startten in 1995 samen met een contrabassist akoestisch trio Los Caminantes. Na verloop van tijd vormden Kok en José met andere muzikanten ook de podiumband Los Caminantes die nadrukkelijk dansrepertoire brengt. In 2002 sloot gitarist/zanger Wim ‘Guillermo’ Dictus zich aan bij Los Caminantes zodat het akoestisch gezelschap nu uit vier personen bestaat. Los Caminantes (Spaans voor ‘de rondtrekkende reizigers’) spelen typische Latijns-Amerikaanse accordeonmuziek zoals Mexicaanse ranchera, Texaanse tex-mex en Colombiaanse cumbia. Daarnaast ook cha-cha-cha, bolero en spaanse rumba. Dit in de herkenbare stijl van groepen en artiesten als Flaco Jimenez, Texas Tornados, Los Super Seven, Los Paraguayos en Gipsy Kings. De mannen van Los Caminantes spelen en zingen met enthousiaste presentatie vele bekende Latijns-Amerikaanse melodieën. Hartstochtelijke muziek die eerlijk, meeslepend en vooral feestelijk is !!!

Opties:
  • Akoestisch onversterkt bestaat de groep uit 4 of 5 personen.
  • Bij een podiumoptreden bestaat de groep uit 5 personen.
  • Los Caminantes kunnen met eigen geluidsinstallatie optreden.
 
Los Amigos

Grupo Tamicos

Vier muzikanten, vier vrienden, oorspronkelijk afkomstig uit Cuba, Colombia en Nederland. Hun authentieke geluid wordt gevormd door de twee zangers die louter door akoestische instrumenten worden begeleid. Hun repertoire is in de traditie van "Vieja Trova Santiaguera" en "Compay Segundo", dus van die heerlijke Cubaanse muziek die zich moeiteloos in elke setting laat inpassen. Het enthousiasme waarmee de musici optreden heeft menigmaal tot reboekingen geleidt. Afhankelijk van de gelegenheid kan de groep ook licht versterkt spelen, en zo nodig uitgebreid worden met 1 of meer gastmuzikanten (zoals een trompettist, die te beluisteren is op hun You Tube compilatie). Cuarteto Amigos kan voor speciale aangelegenheden ook ambulant functioneren. Hun geluidsinstallatie is geschikt voor +/- 150 personen.

filmpje van Los Amigos
 
CUATA Mediterrane en Caribische muziekstijlen

CUATA     Mediterrane en Caribische muziekstijlen

Cuata is een smaakvolle en pittige ‘notenmelange’ van diverse Mediterrane en Caribische muziekstijlen. Bij Cuata hoor je een tikkeltje rumba gitana, een toefje Cubaanse son en een snufje zigeunerswing. Cuata smaakt nooit hetzelfde: lekker warm bij "Hollands" weer, heerlijk koel op tropische dagen. Cuata maakt vrolijk, zweept op en is melancholiek.

Achtergrondmuziek of vet swingen?

Cuata voelt helemaal aan waar u en uw gasten behoefte aan hebben. Zo blijft Cuata hoorbaar op de achtergrond bij seminars, recepties of diners. Als het wat heftiger mag maakt Cuata een feest van uw bruiloft of personeelsdag!

Akoestisch of versterkt?

Cuata kan op elke gelegenheid akoestisch spelen en rondlopen. Bij de ontvangst van uw gasten, van tafel naar tafel, van binnen naar buiten, zodat overal waar Cuata speelt een intieme muzikale sfeer ontstaat. Maar natuurlijk kan Cuata voor u ook versterkt optreden. Zeker voor wat grotere gezelschappen raden wij dit aan. De band beschikt over een professionele geluidsinstallatie die geschikt is voor 250 personen.

Repertoire

Het repertoire van Cuata bestaat uit een mix van bekende en minder bekende hits uit lang vervlogen tijden, klassiekers zoals Guantanamera en La Bamba, bekende toppers van de Gypsy Kings en Buena Vista Social Club en de laatste hits uit de latinopop van Manu Chao, Juanes en Belle Perez. Cuata speelt haar repertoire in 3, 4 of 5 sets van elk 45 minuten. Cuata bestaat uit Hans Kamps (contrabas en zang), Frank de Kleer (gitaar en zang) en Wim Dictus (gitaar, diatonische accordeon, laúd en zang). Cuata treedt ook op in een uitgebreidere versie.

geluidsfragmenten van Cuata
 
KARMA: Salsa, Surinaams, Merengue, Cumbia en Reggae

KARMA:  Salsa, Surinaams, Merengue, Cumbia en Reggae

KARMA bestaat uit muzikanten die allen hun roots in het caribisch gebied hebben en swingende muziek ten gehore brengen. De basis is caribisch, maar waar nodig, worden er ook andere invloeden en muziekstijlen toegepast. Het resultaat is verbluffend: popdeuntjes worden omgetoverd in salsa of merengue, tunes en ballads worden reggea en omgekeerd, echter altijd met het latin carribean gevoel erin. Dat maakt hun muziek zo apart.

De standaard bezetting van Karma is 4 muzikanten, maar een trio, kwartet, quintet of sextet is ook mogelijk. Door jarenlange podiumervaring weten de muzikanten precies in te spelen op de wensen van hun publiek. De groep wordt indien nodig aangevuld met een blazer, percussionist of steelpanspeler.


Bas : Jerry
Drums : Martha
Keyboard : Iwan
Vocals : Nancy


filmpje van Gerrit & Lutson